Robert Muchamore
Generalen – Cherub – Mission 10
Oversat af Thomas Munkholt
294 sider
People’s Press
Udgivet: 2011

Action-roman med Keruberne, der er børn i 11 – 16 års alderen. Her er hemmelige missioner, livsfarlige kampe, raffinerede flugtstrategier, der er kampe med M&Ms i en luksussuite i Las Vegas og svindel ved spillebordene.
De unge agenter kan godt have dårlig samvittighed overfor den vagt, de er nødt til at slå ned af hensyn til missionen, og de drikker i hvert fald ikke spiritus. Til gengæld kan de sagtens overveje, om de skal slå den uskyldige receptionist bevidstløs, så de kan slippe af sted med de ulovligt erhvervede skillinger.
Oversættelse/sprog er ikke imponerende: Vand der forsamler sig, agenter der lurer sig frem og ikke ved, om de er Cheruber eller Keruber.
MEN action og tempo er uovertrufne, og det bliver den kommende film bliver sikkert også.
James har netop afsluttet en tjans som undercoveragent. Han har med held infiltreret en potentiel terroristgruppe, og da både lederen og våbendealeren lander bag tremmer, får James og vennerne tilbudt at agere guerillabevægelse i en storstilet amerikansk militærøvelse. Den foregår i milliard-dollars-øvelsesområdet Fort Reagan i Nevada-ørkenen. Keruberne er effektive guerillaer og holder sig ikke tilbage fra at bruge beskidte trick såsom forurening af drikkevandet. Desuden har de held til at ødelægge to droner. Det var ikke en hensigt med øvelsen og ej heller den efterfølgende benzinlækage og brand, så for at fremme nedkæmpelsen af fjenden beslutter generalen/operationslederen at tillade sine folk at anvende autentiske forhørsmetoder. Kampene har ellers fortrinsvis fundet sted med maling, men efterhånden indebærer øvelsen også en del ægte vold. Slutningen er højspændt, og de relativt gode og reelt yngste, vinder verden.

Birte Strandby