Børnebog for de helt små, to år og lidt mere. Bogen handler om Hasse, der er en kat men opfører sig omtrent som et menneskebarn. Og bogens moralske dilemma er også betydeligt mere relevant for børn end for katte. Det handler om social orientering, som det ofte gør i bøger for små børn, og om at opbygge et positivt forhold til omgivelserne. Der er således et betydeligt element af opdragelse i bogen.

Hasse går en tur. Hasses sko er for små og klemmer, og da han ser en cykel stå foran et hus, tager han den og benytter lejligheden til at cykle rundt. Så gør fødderne ikke ondt, og man kan komme vidt omkring på sådan en cykel. Men da han kommer tilbage fra sin cykeltur, sidder der en lille pige/kat og græder. Hun bliver lykkelig, da hun ser Hasse på cyklen. Det er hendes cykel, og hun tror, at Hasse har fundet den og kommer for at aflevere den. Hasse får et stykke chokolade og en del dårlig samvittighed og måske en ny ven.

Der er farverige, fine, helsides illustrationer på alle sider, og teksten er på en eller to sætninger pr. side. Bogen er lavet af solidt pap, så den kan også bruges som byggemateriale og tåle hårdhændet behandling.

Det har ikke altid betydning, om historiens karakterer er nuttede dyr eller menneskebørn, men i et enkelt tilfælde, hvor katten Hasse muntert vinker til en fugl, kan der måske opstå forklaringsproblemer, når ens egen kat næste gang slæber en dræbt fugl ind ad kattelemmen. En sød bog især illustrationerne.

Rasmus Juul

26 sider

Turbine

Udgivet: 14.01.2014