Børnebog for de tre- seksårige med smukke fotografier af hverdagen og natarbejdet.

Der er en kort tekst på alle venstresider, og på højresiderne er der et fotografi der passer til teksten. Således: Om dagen leger jeg i børnehaven ledsaget af et billede på den modstående side af to børn i et legehus ved en sandkasse.

Efterfølgende er der så en ’nattesituation’:

Mens jeg sover, gør rengøringsmanden rent i børnehaven’, og på højresiden er der et billede af en smilende mand der støvsuger i en børnehave.

Hver anden side begynder med Om dagen gør jeg …, og hver anden med Om natten gør de andre…

Dermed tages der hele tiden udgangspunkt i barnets egne, kendte sanseoplevelser, hvorefter der veksles over til ting, som andre foretager sig, men som ligger inden for barnets forestillingsverden:

Om dagen kan jeg godt lide at drikke mælk. – Om natten bliver køerne malket.

Det giver barnet mulighed for at orientere sig og sætte sin verden i relief til omverdenen. Samtidigt gør bogen det trygt at gå fra det velkendte til det mindre kendte og bidrager desuden også til barnets identitetsskabelse.

Alle billederne indikerer trygge miljøer og handler eksempelvis om at klippe gækkebrev til farfar, at hjælpe med at passe lillebror, at kæle med sin kanin, men det fremmede ikke er så fremmed endda: Mens jeg sover, ser min mor og far nyheder i fjernsynet, flyver min tante til Paris.

De fine, og rolige billeder lægger op til vigtige samtaler med den voksne oplæser og er dermed udviklende for både den voksne og barnet og velegnet til godnatlæsningen.

Anne Lindhard & Ulla Rose Andersen

90 sider

CDR-Forlag

Udgivet: 2014