Tre mænd – én fælles tanke: Hold SÅ kæft, kvinde!

Det er ikke uden grund, at titlen minder om en tidligere vindersang fra Melodi Grand Prix. Det handler om samme arrangement, der slet ikke er så uskyldigt som først antaget. Der er politik og penge involveret og det ser ud til, at den russiske mafia har fundet ud af, hvordan man scorer kassen på at være værtsland. Ligeledes har europæiske politikere udtænkt pointgivningen, så man ved, hvem vinderlandene er flere år frem i tiden.

Der er megen humor og en del ironi i romanen, men på grund mange skift og mange personer bliver læsningen ikke rigtigt flydende, og i slutningen er forvirringen mere gennemtrængende end afklaringen.

Romanen begynder med et mord, det første af en lang række mord. Henrik Klein er det første offer, og der er mange, der synes at han har fortjent det, og en del af dem har udtalt det højt i vidners påhør. Det giver politiet en del at arbejde med, og de forfølger spor i alle retninger. Det giver endnu flere åbninger og rigtigt mange personer at holde styr på for læseren. Der er Ronja, der beslutter sig for at gå på forbryderjagt sammen med to veninder. Der er en ung politimand, der bestemmer sig for at følge sin lyst, forlade jobbet, bortføre en moden stewardesse og rejse til Ystad. Og der er manden, der i årevis har givet udtryk af at være psykisk tilbagestående efter et overfald, men i stedet viser sig at være lejemorder – med sin kones billigelse.

Melodi Grand Prix’ egen konspirationsteori.

Jan Eriksen

290 sider

Bogkompagniet

Udgivet: 25.04.2014

Birte Strandby