Vildheks- efter romanserie af Lene Kaaberbøl

Vildheks er den klassiske pubertetsfortælling i fantasygenren. Den pubertetsramte Clara, der gerne vil passe ind. Oplever lige pludselig at hendes sanser skærpes, så hun kan lugte venindens fordærvede mad og den bedste vens sved da han stikker hende en plade. Senere hører hun venindens chinchilla bede om hjælp til at slippe fri, aktionen gør Clara ret upopulær i klassen.

Clara bliver draget ind i det mystiske hekseverden da en underlig feber får hendes mor til at kontakte sin, for Clara ukendte, søster Isa, der arbejder som personlig heksetræner. Derfra gennemgår Clara den klassisk ‘karate kid’ træningsmontage, hvor hun viser sig at være den udvalgte, der selvsagt skal bekæmpe mørkets kræfter for at sikre ‘den vilde verdens’ fortsatte eksistens.

På trods af en ellers klassisk fortælling, og gode kræfter både foran og bag ved kameraet, virker dialogerne kunstige og fortællingen overfladisk. Hvilket undrer da Kaspar Munk tidligere har været ganske succesfuld med at instruerer især unge mennesker til naturlig og troværdig dialog. Man bliver aldrig rigtig revet med i historien, selvom der bliver brugt så lang tid på flotte naturbilleder ,at det ældre publikum kan føle sig fristet til at lukke et øje. Når vi nu er ved de flotte naturbilleder, så er ‘Vildheks’ absolut en flot film med gennemførte kulisser, især Isas hus fremstår som et ‘rigtigt’ heksehus med kludetæpper, genbrugsmøbler og tamme, vilde dyr alle vegne. Desværre, er det virkelig svært at tro at der rent faktisk er noget på spil i den store kamp mellem det onde og den udvalgte, og filmen ender lidt som en flad seance. 

Vildheks

Instruktør: Kaspar Munk

Medvirkende: Gerda Lie Kaas, Sonja Richter, Kirsten Olesen

2018

Freja G. Østergaard