Bogen består indledningsvis af smukke billeder af smukke mennesker. Herefter er bogen inddelt i interviews med succesfulde nøgen- og undertøjsmodeller, en klinisk diætist, en læge, grundlæggeren af www.beautifulpeople.com og andre der lever af udseende, hvadenten det er eget eller andres.

I samtalerne med modellerne indgår spørgsmål til kost, motion og holdninger til slankeprodukter, og det viser sig, at adskillige af modellerne er vokset op med masser af udendørs aktiviteter og sport, som har givet gode vaner, ligesom de er vel vidende om almindelig ernæring. Eksempelvis er de ret enige om, at de ikke går på McDonalds.

Lidt bemærkelsesværdigt er grundlæggeren af beautifulpeople.com – et site for meget smukke mennesker – han mener nemlig, at man ikke skal holde sig tilbage, hvis man har problemer med sit udseende, det gælder såvel fedtsugning som kirurgiske indgreb overfor enhver utilfredshed med ydersiden. I det efterfølgende er så nævnt, at selvmordsprocenten blandt kvinder med brystimplantater er tre gange så høj som hos dem, der ikke har brystimplantater, men det skyldes vel næppe det kirurgiske indgreb.

Det irriterende ved bogen er, at den er skrevet for let imbecile: Efter de ordret gengivne interviews er der punktopstillinger, der forsimpler teksten yderligere. Muligvis for at bogen kan anvendes som opslagsbog, men overflødigt bogens lixtal og ordmængde i øvrigt taget i betragtning.

Det gode ved bogen er, at den har mange vinkler med: Det kan bevises statistisk, at skønhed er den bedste adgangsbillet til det store kødmarked, og det kan med lige så stor sikkerhed bevises, at stereoider er noget møg. Samtidigt er modellernes gode råd udmærkede, men ikke overraskende: Undgå slankeprodukter, spis sundt og motionér. Så skulle den være i skabet og modelkarrieren på skinner.

The Models Diet

Forfatter: David Nicosia Longhi
149 sider. 229 kr.
Forlag: Miami Muffin Publishing
Udgivet: 2009
Birte Strandby