Med den fremragende og uhyggelige Skoven fra 2007 fik Tana French en Edgar Award for bedste krimidebut. Frenchs næste, den psykologiske thriller Som i et spejl fik fremragende anmeldelser, og nu foreligger hendes tredie på dansk, og man må sige at Tana French bestemt holder den gode kvalitet. Hun leverer spænding og uhygge og en fabelagtig god beskrivelse af familierne i en slumgyde i Dublin.

Frank Mackey er undsluppen fra slumkvarteret og blevet kriminalkommisær og i undercoverafdelingen i Dublins politi. Efter 22 år overtaler hans søster ham til at komme på besøg hos den gamle familie. Da Frank tog af, ville han egentlig flygte til England med sin kæreste Rosie, men Rosie dukkede aldrig op den nat, de skulle afsted.

Nu er Rosies kuffert imidlertid dukket op i et forladt hus i gaden, og Frank må simpelthen tage til sit gamle hjem for at finde ud af, hvad der er sket med Rosie, som han i alle årene har troet blot dumpede ham. Det begynder at udvikle sig, da Frank også finder Rosies skelet skjult i det gamle nedrivningsklare hus.

Mordkommisionen vil selvfølgelig ikke have, at Frank blander sig i undersøgelsen, men Frank går på jagt efter sandheden.

Det er en uhyggelig tur, vi bliver taget med på. Franks familie – inklusiv ham selv – er en samling totalt frustrerede eksistenser. Den meget voldelige og fordrukne far dominerer familiebilledet i en familie, hvor man ikke har lyst deltage i de obligatoriske søndagsmiddage, men for Frank bliver det meget værre end blot dysfunktionelle familiemiddage. En af Franks brødre blive også myrdet, og han må simpelthen løse mordgåderne. Hele sit voksne liv har Frank ventet på Rosie, hvilket bl.a. har ødelagt hans ægteskab.
Han finder nu ud af, at Rosie ikke svigtede ham, men det er bestem ikke sjælefred, som følger med den opdagelse. Man kan godt sige, at jo mere Frank finder ud af, des mere bliver alting ødelagt.

Tilbage til Faithful Place er en ond og grum historie, der efterlader læseren helt syg af alle tragedierne, men den er uhyre velskreven med et persongalleri, der går lige i hjertet på læseren. Der er masser af desperation og stagnation i det nedslidte arbejderkvarter. Der er knuste mennesker, og folk der kæmper for at få tilværelsen til at hænge sammen, og det hele er beskrevet med en smukt flydende pen. Selvom der kun er to mord, er det en virkelig uhyggelig skæbnefortælling. Værd at læse.

Tilbage til Faithful Place

Forfatter: Tana French
Oversættelse: Agnete Dolph Stjernfelt
432 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 17.06.2011
5 glober

Jan Vandall