En thriller man ikke kan lægge fra sig

Tommy er Broadwayskuespiller. Han har haft succes med børne- og ungdomsroller, men  i en alder af 27 er han ikke længere så efterspurgt.

En dag får han et tilbud udover det sædvanlige. Han bliver opsøgt at to FBI-agenter, den ene en ven fra barndommen, der tilbyder ham en rolle som indsat i et fængsel. Han skal nærme sig en mand, Dupree, der sidder inde for hvidvask af penge for et stort mexicansk narkokartel for at få nogle vigtige oplysninger fra ham. Det kræver en ny identitet og en del mod – og det udløser det største honorar, Tommy nogensinde har modtaget. Det kan han godt bruge, for hans kæreste venter sig, og hendes karriere som kunstner er kun i sin vorden.

Tommy øver på sin rolle, og han bliver officielt dømt for bankrøveri. Ingen i fængslet ved, at han er skuespiller. De første dage inden for murene går det fint, men så stiger trusselsniveauet voldsomt.  En medfange mener at have set en der ligner Tommy i et Broadwaystykke, en anden studser over Tommys pokerspil. Udenfor lurer både FBI og narkokartellets brutale repræsentant på Dupree, Tommys kæreste har sine egne problemer, og Duprees kone har noget at hævne. Det trækker op til en slutning med heftige skydescener og store risici.

Ingen er helt, hvad de udgiver sig for, og der er flere raffinerede overraskelser. Der er højt tempo, en del suspense og generelt en vældig god historie med rigtige mennesker – inspireret af Wachovia Banks manglende kontrol med hvidvaskning af penge i 2004-2007.

The Last Act

Brad Parks

371 sider

Dutton

Udgivet: 2019

Birte Strandby