Stortroldmanden er fortsættelsen af det store, spændende fantasyeventyr om Den troskyldige troldmand. Der er fuld gang i intrigerne i troldmandskongedømmet Lur. Den handicappede prins Gar (han mangler tilsyneladende helt de magiske evner en prins skal have) og den ærlige men egoistiske Asher er blevet administratorer for olkenbefolkningen, Lurs oprindelige befolkning, der nu er undertrykt af de invaderede troldmænd og som det under trussel om dødsstraf er forbudt at beskæftige sig med trolddom.
En af kongens vigtigste opgaver er at styre vejret. Det er en opslidende og kraftsugende handling og efter en håndfuld århundreder trænger kongen efterhånden til en afløser.
Prinsesse Fane er en exellent troldkvinde og udset til at overtage tronen og styringen af vejret. Men nu tager begivenhederne fart. Mens Gar og Asher er på en ceremoniel rejse til fiskerbyen Vestervig, bliver kongen syg og kommer uforvarende til at skabe et voldsomt uvejr. Gar bliver skyllet overbord fra en fiskerbåd og reddes fra druknedøden i sidste øjeblik af Asher. Prins Gars nærdødsoplevelse vækker imidlertid hans indtil da dybt slumrende magiske evner, og i løbet af kort tid er han en stærk konkurrent til den trone, prinsesse Fane hidtil havde betragtet som sin naturlige arv og egendom.
På slottet kommer et gammelt skjult bibliotek for dagens lys, og gudinden og troldkvinden Barls hemmelige dagbog med de mægtigste og mest hemmelige besværgelser dukker op.  Storttroldmanden Durm stjæler bogen og begynder i det skjulte at benytte den besværgelse, der gør ham i stand til at se gennem Barls Magiske Mur, der beskytter kongeriget mod de megaonde kræfter på den aden side af muren.
Og det skulle han aldrig have gjort. Der er ikke noget farligere end at vække den slags fjender.
Karen Miller kan virkelig skrue en fantasyfortælling sammen, og der er lagt op til en forrygende fortsættelse af det spændende eventyr.

Stortroldmanden Tronranerkrøniken 2

Forfatter: Karen Miller
Oversat af Bjarne Skovlund
351 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 05.09
Jan vandall/bogvægten.dk