Den syvende bog i serien om drengen med det kække navn Ronaldo. For Ronaldo handler det om store fodbolddrømme, som han deler med vennerne Valde og Paulo.

Det er en let læst bog, og teksten har et beskedent lixtal, uden at der er gjort noget for at undgå lange eller specielle ord som for eksempel talentspejder eller feberredning. Illustrationerne er stregtegninger, der understøtter handlingen i teksten, og en enkelt illustration forklarer den strategi som drengene benytter i bogens sidste kamp, og som en ekstra bonus er der et billede af en Aston Martin. Den kommer ind i bogen, fordi Paulos far har en forkærlighed for halvfjerdserfænomenet: De uheldige helte, hvor Roger Moore kører rundt i en Aston Martin.

Bogen handler om fodboldspillende drenge og deres venskaber, ambitiøse fædre og lidt om verden udenfor. Kampene er beskrevet med finter, strategi og fantastiske scoringer, og drengene er beskrevet med deres styrker og svagheder udi boldspil og sociale talenter. Forholdet mellem drengene er usædvanligt konfliktfrit, og Valde og Ronaldos venskab nærmer sig det sentimentale. Ellers handler det om at vinde kampene og talentspejderens opmærksomhed – uden at ødelægge holdspillet. Og bogens slutgåde er da også, om talentspejderens tilstedeværelse nu vil påvirke drengenes venskab..

Lars Bøgeholt Pedersen

Illustreret af Lars Horneman

109 sider

Gyldendal

Udgivet: 28.09.2015