En lille novelle med et godt gys

Lisa er gift med Ditlev. Familien bor i Lisas forældres hus. Forældrene er flyttet til en ældrebolig, og Lisa og børnene elsker det gamle hus. Ditlev er ikke så vild med det, og som ambitiøs advokat vil han gerne have en mere standsmæssig bolig.

Tiden nærmer sig Halloween, og Ditlev går og overvejer huskøb. Han har fundet en stor, gammel villa med udsigt til skov og strand. Villaen er faldefærdig og har behov for en kraftig renovering. Lisa finder huset uhyggeligt, og hun har ikke lyst til at bo på en byggeplads i årevis. Børnene kalder villaen for spøgelseshuset, og Lisa er heller ikke vild med tanken om at sælge sine forældres hus.

Uenigheden om valg af hjem er ikke det eneste, der ikke rigtigt fungerer i familien. Ægteskabet har det heller ikke godt, begge parter går i skilsmissetanker, og Lisa har Ditlev mistænkt for at være lidt for begejstret for den sexede ejendomsmægler, Helena, der minder hende om en smuk heks.

Lisa overhører tilfældigt en telefonsamtale mellem Ditlev og Helena, og senere beder Ditlev hende om at møde ham i spøgelseshuset. At det er et spøgelseshus, erkender Lisa, da hun ankommer. Det rummer flere ubehagelige overraskelser, men det er ikke kun Lisa, der bliver overrasket den aften.

Et solidt gys i bedste Hitchcock-stil: God planlægning garanterer ikke, at man vinder. Fin spændingsopbygning og god fremdrift.

Spøgelseshuset

Nikita Ravn

27 sider

Forlaget Memoris

Udgivet: Oktober 2023

Birte Strandby