Den femte af de planlagte otte udgivelser om Rædsomme Rune, der gør sig bemærket ved at være rimeligt rædsom og slippe afsted med det – i de fleste tilfælde. Rune hedder Horrid Henry i England, og englænderne har kendt ham siden 1994.

Bogen er illustreret af Tony Ross, der i sin tid fik et gennembrud med Rædsomme Rune. De fleste læsere af børnebøger kender ham blandt andet for hans illustrationer af Alice i Eventyrland, adskillige af Grimms eventyr og enkelte historier fra den græske mytologi.

Denne fantastisk upædagogiske børnebog rummer fire historier, om hvordan Rune stikker af hjemmefra, hvordan han klarer en aktivitetsdag, hvordan han bliver rig og noget om hans jul – alt sammen begivenheder der med Runes aktive deltagelse får overraskende udfald. Der er også nogle slemt upædagogiske tips om, hvordan man lidt ufint kan vinde en konkurrence, og hvordan man kan sørge for at få de bedste julegaver. Ingen af metoderne kan anbefales, hvis man vil gøre sig i det gode selskab. Det skal siges til Rædsomme Runes forsvar, at hans bror hedder Perfekte Peter, klassekammeraterne Dydige Dennis og Fejlfrie Felix, og deres lærer Hippolyte Havgasse. Så er banen kridtet af til udfordrende adfærd, og Rune lever op til alle de værste forventninger:

I erkendelse af at hans lommepenge ikke strækker får Rune den idé at sælge sin bror. Det viser sig at være genialt. Dels slår han to fluer med et smæk, da han afgiver sin irriterende bror, og dels viser det sig, at der også er penge i at lade handlen gå tilbage.

Børnevenlig og underholdende litteratur.

Francesca Simon
Rædsomme Rune bliver rig
Illustreret af Tony Ross
Oversat af Jens Christiansen
90 sider
Sohn
Udgivet: Februar 2012
For 6 – 9 årige

Birte Strandby