’Den mest effektive måde at undgå at rette blikket indad er at rette det udad.’ (Anden på coke)

Caroline Albertine Minor er uddannet på forfatterskolen. Pura Vida er hendes debutroman.

Romanen handler om Viktoria, der er nybagt studine og fejrer tilværelsen med et ophold på sprogskole i Frankrig. Hun forelsker sig voldsomt i en mand, der ikke er helt så engageret som hun. Senere tager hun til New York på et sommerkursus i skrivning, og også her møder hun en forelskelse.
I Paris arbejder hun i en børnehave. Hvor nogle at hendes oplevelser er vage, så er mødet med børnehaven omhyggeligt beskrevet, og man har indtryk af både kolleger, børn og enkelte forældre, og ikke mindst får man en klar fornemmelse af Viktorias længsel efter arbejdsdagens ophør.
I Danmark arbejder hun på et plejehjem. Det er hun ikke særlig god til, og hun siger op, så snart hun har råd til at rejse. I sidste del af bogen møder hun Felipe, der er over halvtreds og dødsmærket. Hun foregiver at være en anden – Alice, og netop dette forhold får følger.

Viktoria er en imponerende observatør, men tilsyneladende laver hun ikke meget andet end at observere, og der hviler en let tåge over hendes tilværelse, så hverken hun eller læseren kan se retning eller hensigter. Ordforrådet er meget konkret, men det lykkes alligevel forfatteren at formidle sansninger til læseren.

Tempoet er roligt, og det bedste ved romanen er de fede metaforer: Hun strøede løselige store håndfulde af sit liv ud på bordet, spredte det som konfetti mellem fadene, hvor kun pynten lå tilbage. Det var som at skubbe cykler gennem løst sand, de gik i stå og væltede …

Pura Vida
Caroline Albertine Minor

224 sider
Rosinante
Udgivet: 19.08.2013
Fås også som e-bog

Birte Strandby