Historien om en bortførelse

Carmel er otte år. Beth er hendes mor. De har boet alene, siden Carmels far flyttede sammen med en anden dame. Carmel er et specielt barn. I skolen er hun dygtig, men engang i mellem trækker hun sig ind i sig selv og kan ikke nås.

En dag besøger Carmel og Beth en labyrint. Carmel har helt styr på labyrinten og går trygt rundt i den. Og bliver væk. Ikke at det bekymrer hende, men hendes mor når at blive alvorligt bange, inden Carmel bliver fundet igen, sovende i græsset.

Bortførelsen finder sted ved en fortællefestival. Beth og Carmel går rundt på festivalen, noget nyder de sammen, andre gange er de ikke helt enige om tingene. Det bliver tåget, og lige pludselig er den røde farve ved siden af Beth ikke længere Carmels frakke. Denne gang finder de hende ikke igen.

Carmel slipper mors hånd med vilje. Hun møder en mand i tågen der fortæller, at han er den morfar, som Beth ikke vil tale med. Han fortæller også, at Beth har været ude for en ulykke, og at han skal tage sig af Carmel. Så Carmel tager med ham.

Romanen kører i to spor: Beths fortælling og Carmels fortælling. Beth leder ihærdigt efter datteren, selv det mindste spor forfølges, mens hun samtidigt prøver at fortsætte sit liv. Der går lang tid. Vil Carmel overhovedet kunne kende sin mor, hvis hun engang finder hende?

Beth er en intens fortæller, og sorgen og bekymringen for datteren rammer læseren hårdt. Historien er godt fortalt, og Carmel en interessant figur. Men det virker som om romanen ikke kan bestemme sig for, om den skal være en thriller eller historien om en moder, og når man er færdig med bogen, kan man godt være i tvivl om hvad udbyttet var.

Kate Hamer

Pigen med den røde frakke

Oversat af Svend Ranild

412 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 12.10.2017

Birte Strandby