Det er sindssygt hårdt at være teenager, og de tre piger, Parika, Zola og Elvira får hver deres rigelige andel i vanskelighederne, ligesom de gjorde det i seriens første bog.

Zolas problemer består i en alkoholiseret mor, der inviterer taberagtige og ligeledes alkoholiserede og uheldige fadersubstitutter ind i hjemmet. Zola er ikke bekymret for sig selv, men for sin lillebror der bliver mere tavs og indesluttet for hver gang han oplever morens udfald.

Elvira synes ikke ganske så hårdt ramt. Men hun finder det umådeligt pinligt, at hendes oldgamle mor på 41 bliver ved med at blive gravid, og så er hun ked af, at både hun selv og hendes mor er for kraftige.

Paprikas verden er lettere rent familiemæssigt. Hun er ikke pinligt berørt over sine forældre, faktisk ser hun dem ikke så ofte, fordi de ofte er bortrejste. Men Paprika vil gerne være gode venner med klassens heks, Dagmar. Dagmar er ikke modtagelig, især fordi Paprika vandt skolens sangkonkurrence, en konkurrence som Dagmar skulle have vundet. Men måske kan man blive venner, hvis man lægger ud med at vise kærlighed?

Inden den korte roman er slut, vokser vanskelighederne for alle tre piger, men deres venskab bliver gradvist tættere, og de opdager hvilke muligheder, det giver dem.

Der er godt fokus på ting, der kan virke pinlige for fjortenårige og som ikke forekommer så ofte i andre romaner: Overvægtige mødre, fordrukne forældre.

Underholdende bog med god fascinationskraft. De tre piger er ikke meget forskellige i deres fortællerstemmer, men handlingen er hurtig og dramatisk, og set-uppet er tæt på hverdagen.

Marie Duedahl

66 sider

Turbine

Dynamo-serien

Udgivet: 02.10.2014

Fra 10 år

Birte Strandby