Ungdomsroman af forfatteren til Gåden om Alaska, og som i denne er der en jeg-fortæller – en ung mand, der er tiltrukket af en stærk, uforfærdet pige, der på sin side måske er tiltrukket af døden.

Det bedste ved romanen er dialogerne, både de letløbende og ret rå samtaler mellem klassekammeraterne og de noget mere pædagogiske mellem Quentins terapeut-forældre.

Quentin går i high school, hænger ud med vennerne, Radar og Ben, og beundrer sin gamle legekammerat Margo Roth Spiegelman på afstand. Vennerne diskuterer scoremuligheder og eventuel deltagelse i promparty, når de forlader high school.

En nat bliver Quentin vækket af Margo, som han ellers ikke har haft særlig kontakt med i lang tid. Hun vil have ham til at hjælpe sig med 11 projekter i løbet af natten, for hun har noget, hun skal have hævnet, og hun har ikke skrupler med hverken mål eller midler, ligesom hun med nogle interessante retoriske kunstgreb får omstruktureret begrebet ’indbrud’, så betydningen bliver mindre ulovlig.

Quentin oplever den mest spændende nat i sit liv, men næste dag er Margo væk. Da hun er fyldt 18, går der et par dage, inden nogen begynder at lede efter hende. Hendes forældre har flere gange oplevet, at hun er stukket af og har efterladt sig spor der alligevel ikke førte nogen steder hen, så fremfor at lede beslutter de at udskifte låsene i huset for på den måde at fortælle, hvad de mener om hendes opførsel. Men Quentin opdager, at sporene faktisk fører et sted hen og tager ud for at lede efter sin store kærlighed.

John Green

Paper Towns

Oversat af Nanna Gyldenkærne

336 sider

Høst & Søn

Udgivet: 04.11.2014

Fås også som e-bog

Målgruppe: 14+

Birte Strandby