Kort roman skrevet imed henblik på danskuddannelserne for tosprogede, se nederst på siden.

Hovedpersonen – jeg-fortælleren – er ved at rydde op i sin afdøde mors ejendele. Det giver mange tanker tilbage på moren, der var stærk og selvstændig, selvom hun ikke fik støtte fra hverken barnets far eller sine forældre.
Det er det der hele tiden dukker op hos hovedpersonen: At moren var så stærk. Moren fødte barnet alene og opdrog det alene. Men i en periode på tre år har hovedpersonen været på børnehjem, og senere giftede moren sig med en mand, som hun elskede, skønt han slog barnet.
Som mormor blev moren enestående og omsorgsfuld. Hovedpersonen føler sig snydt og lidt jaloux på sit eget barn, der fik al den kærlighed, hun selv havde savnet.
Under oprydningen af morens ting søger hun en afklaring på sit forhold til moren, og hun ender med at finde en notesbog, der måske røber morens usikkerhed og kærligheden til barnet.

I serien findes også Tørklædet og Buketten, bogvægten.dk.

Forkortelserne DU1, DU2 betyder:

DANSKUDDANNELSE 1
Danskuddannelse 1 er for kursister, der ikke har lært at læse og skrive på deres modersmål, eller som ikke kender det latinske alfabet.
Formålet med undervisningen på Danskuddannelse 1 er, at man skal kunne klare sig på dansk, skal kende til danske samfundsforhold og fungere som samfundsborger.

DANSKUDDANNELSE 2
Danskuddannelse 2 er for kursister, som kun har gået få år i skole i deres hjemlande og som mest har brug for at kunne tale og læse dansk.
Formålet med undervisningen er at give kursisten mulighed for at kunne fungere aktivt som samfundsborger, kunne varetage erhvervsarbejde og tage en kortere uddannelse.

DANSKUDDANNELSE 3
Danskuddannelse 3 er for kursister, som har 12 års skolegang eller mere, og som sikkert taler et eller flere sprog ud over sit modersmål.
Formålet med undervisningen er at give kursisten mulighed for at kunne fungere aktivt som samfundsborger, kunne varetage erhvervsarbejde og tage en videregående uddannelse.

Notesbogen – Serien Tro, håb og kærlighed
Malene Fenger-Grøndahl

64 sider
CDR Forlag
Udgivet: Juni 2013
DU1, modul 5
DU2, modul 2-3

Birte Strandby