Flere gysernoveller fra Kenneth Bøgh Andersen der dyrker gysergenren med megen snilde. Her er ægte fede gys af den type der ville have fået Hitchcock til at samle et filmhold og sætte dem på billeder, så vi kunne havet siddet i biografen og bidt negle – eller gemt os bag stolesæderne.

Som i novellesamlingen Monster Lilit er der noveller om mobbere og hvordan man slipper af med dem. Smil, Emil! handler om drengen der pludselig får chancen for at slippe af med sin mobber. Det er raffineret og meget uhyggeligt, og så er der nogle utilsigtede konsekvenser. There is no such thing as a free meal.

I Dyret må gerne fodres! har klasselæreren Betina en elev, hun godt kan undvære, Bjarne. Han er en rod og temmelig ondskabsfuld, og hun plejer at slæbe ham op til rektors kontor og undskylde overfor omgivelserne. Men på klassens tur til zoo er hun lutter smil og venlighed også overfor Bjarne. I zoo gemmer Bjarne sig for Betina, og da han dukker op igen, er haven tom. Betina og klassen er der ikke, og snart vil Bjarne heller ikke være der.
Lærere med vanskelige elever anbefales at gå andre veje.

Elleveårige Maria er godt træt af sin lillesøster, der ødelægger ting for hende og lyver overfor forældrene for at få Maria i fedtefadet. Maria begynder at eksperimentere med voodoo, men det synes ikke at have nogen effekt. Ikke i første omgang.

Novellerne kan sagtens give kuldegysninger og rislen ned ad rygraden. De er ret korte og let læste men kan ikke anbefales til godnatlæsning.

Kenneth Bøgh Andersen
Når lyset slukkes
Gyserhistorier
144 sider
Målgruppe: 12+
Høst & Søn
Udgivet: 13.10.2017

Birte Strandby