En lille kærlighedshistorie der begynder på en rejse fra Vestberlin til Østberlin få dage efter murens fald. Synsvinklen er teenageren Mollys, og hun har sine egne betragtninger om Øst- og Vesttyskland, om kunsten at anskaffe fikse sko i størrelse 44 og om at være dømt til evig ensomhed.

Molly er amerikaner og bor sammen med sin far i Vestberlin, hvor han er udstationeret. Hendes tyskfødte mor er død, da Molly var 11 år gammel. Molly savner hende og beslutter sig for at finde hendes barndomshjem i Østberlin, før hun rejser hjem til New York.

På togturen møder hun dels en klassekammerat, som hun sætter meget lidt pris på, og så møder hun en tiltrækkende ung mand, der er højere end Mollys egne overvældende 185 cm. Desværre lægger klassekammeraten kraftigt beslag på ham, så Molly opgiver fra begyndelsen. Fordi det er lidt sådan Molly er: Hun vil hellere grave sig ned end gå ud og slås. Da Berlinmuren faldt, valgte hun at blive i sin seng. Selv opfatter hun sig som siddende fast i en revne, og hun er uden initiativ i sociale sammenhænge.

Ved en række tilfældigheder og et uheld med en pose Lego kommer Molly alligevel i kontakt med den unge mand, Mick, og hvis ikke Molly i den grad kæmpede med sit eget selvværd, ville romanens dialoger og den voksende gensidige interesse ligne filmen Before Sunrise med Ethan Hawke og Julie Delpy temmelig meget. Det er smukt og romantisk, men Molly når at opleve alle jalousiens kvaler, da klassekammeraten dukker op igen og gør krav på Micks opmærksomhed.

Holly-Jane Rahlens

Oversat af Arko Højholt og Mads Heinesen

144 sider

Høst & Søn

Udgivet: 07.11.2014

Birte Strandby