Er Moth Girls nu en krimi, eller er det en roman? Under alle omstændigheder en velfortalt historie om to pigers forsvinden, og hvad det gør ved deres omgivelser.

Tina og Petra er veninder. Mandy er ny på skolen og vil forfærdeligt gerne også være veninde, så de er sammen alle tre, men Petra lægger ikke skjul på, at hun synes Mandy er overflødig i forholdet.

I nærheden af deres skole findes et mystisk hus, og Petra taler meget om, at de skal prøve at gå ind i det for at finde ud af, om det spøger. Petra og Tina ender med at gå ind. Mandy går ikke med. Siden er der ikke nogen, der ser Petra og Tina, de er sporløst forsvundet.

Op i teenageårene er Mandy stadigt plaget af skyld og tvivl, selvom hun også er almindelig teenager med forelskelse, venner, en hobby og en dominerende mor. Huset, hvor de to piger forsvandt, er blevet revet ned, og på skolen vil man afholde en sidste mindestund – fem år efter, at pigerne er forsvundet. Alle har opgivet, undtagen Tinas mor, men så oplever Mandy noget chokerende.

Der er to stemmer i romanen, den ene er den meget troværdige Mandy, der får udtrykt al tvivl, skam, tøven og den første forsigtige forelskelse. Det er også Mandy der får held til at afslutte den del af politiarbejdet, som politiet ikke selv har muligheden for at færdiggøre. Den anden stemme, der kender en del af gådens løsning, er mindre overbevisende men vigtig for opklaringen. Lidt tung på udsatte steder men god, spændende læsning.

Moth Girls

Anne Cassidy

284 sider

Hot Key Books

Udgivet: 2016

Birte Strandby