En ægte vellykket og intrigerende whodunnit i et syret, engelsk kostskolemiljø med mobning og mord.

Lucinda Riley er bedst kendt for den romantiske og dramatiske serie om de seks søstre, men denne – den eneste kriminalroman, som Lucinda Riley har skrevet, er fremragende i sin genre. Bogen er skrevet i 2006, men altså først udgivet nu efter forfatterens død.

En elev på kostskolen Skt. Stephen bliver fundet død. Det tager ikke politiets hold, ledet af Jazz Hunter, lang tid at fastslå at der ikke er tale om hverken selvmord eller tilfældighed. Og som i enhver god, engelsk krimi vrimler det med mistænksomme personer. Den unge mand der er blevet dræbt er af god familie, populær for sin sportslige evner og upopulær blandt dem han mobber. Især en dreng har han været efter, og her er det første motiv til mord.

Opdageren Jazz der har sit at slås med – hun er netop blevet skilt fra sin utro ægtemage – er ualmindelig skarpsynet, og det bliver der behov for, da en af skolens lærere findes død. Det bliver ikke det sidste dødsfald.

Her er skyldfølelse, skam og hævn, og der er også mennesker der vil gå langt for at hjælpe hinanden. Udover mord og dramatisk opklaring med forhindringer er der andre intriger der sætter kolorit på læsningen, og skønt det slutter dårligt for nogen, så er der også nogen der får mulighed for at leve lykkeligt til deres dages ende. 

Der er flere oplagte morderkandidater, men læseren får chancen for adskillige overraskelser hen mod slutningen. Krimien er desuden behagelig læsning – og giver i øvrigt grund til endnu engang at undre sig over, at englænderne sender små drenge på kostskole. Kommer der nogensinde noget godt ud af det?

Mord på kostskolen

Lucinda Riley

Oversat af Ulla Lauridsen

469 sider

Cicero

Udgivet: Maj 2022

Birte Strandby