Kommissær Avraham er en hårdtarbejdende mand. Han er netop kommet hjem til Israel efter at have tilbragt tre måneder sammen med sin kæreste i Bruxelles. Parret har aftalt, at hun skal følge efter ham to uger senere, men hun dukker ikke op, hendes oplysninger i telefonen er sparsomme og utilfredsstillende, og Avraham må selv rejse tilbage til Bruxelles for at høre, hvad der foregår.

Avrahams første arbejdsopgave efter hjemkomsten til Tel-Aviv er at finde den, der har anbragt en bombe ved en vuggestue. Vuggestuens leder fastholder, at der ikke kan være nogen mistænkte blandt hverken forældrene til børnene i vuggestuen eller i hendes egen omgangskreds, men hun fortier noget, og senere bliver hun overfaldet og ryger på hospitalet med svære skader.

Der viser sig at være en far, Haim, blandt de adspurgte forældre, der har skændtes med vuggestuelederen og beskyldt hende for børnemishandling. Haim har det dårligt med at efterlade sit barn i vuggestuen men har ikke andre muligheder. Det er Avramhams indtryk, at Haim er ærlig nok, og at det ikke er ham, der har overfaldet vuggestuelederen. Til gengæld er det mystisk, at hans kone har forladt ham og deres drenge.

Læseren følger skiftevis Haim og Avraham, der hver for sig kæmper for at holde sammen på tilværelsen og omhyggeligt passer deres opgaver, og det demonstreres raffineret, hvordan den enes arbejdsomhed meget let kan blive den anden skæbne. Deres liv og deres overvejelser beskrives stilfærdigt, og i Haims tilfælde grænsende til det hjerteskærende. Avrahams tanker om kærester og kriminelle fylder meget og gør Avramham til en sympatisk og realistisk figur.

Mistanke om vold

Krimi

Dror Mishani

Oversat af Hans Henrik Fafner og Rivka Uzan Fafner

296 sider

Gyldendal

Udgivet: 17.03.2014

Birte Strandby