Krea-blogger Anja Takacs er et kendt navn i perlepladeverden. Hun har allerede udgivet fire bøger om perleplader, har en blog, er på Instagram og står bag en App, der inspirerer til leg med perleplader. Nu er Anja Takacs klar med endnu en perlepladebog: ”Mine første perlerier”. Som navnet antyder, henvender denne perlepladebog sig især til novicer udi perleplader. Det kan fx være familiens yngste, der gerne vil have inspiration og tips til at lave flotte perleplader.

”Mine første perlerier” er en herlig en idébog for alle unger med trang til at lave perleplader, skønt der her er tale om de mere enkle perleplademodeller. Motiverne omfatter primært dyr fra hele kloden og fra fantasiens verden – fx søheste, monstre og enhjørninger.

”Mine første perlerier” er en flot fotograferet krea-bog med et væld af sjove, søde og spændende perlepladepåfund. Legen med perler starter tidligt og slutter sent – især hvis man har bogen her ved hånden.

Bogens modeller er uhyre lette og ligetil at gå til, idet at både det færdige resultat er vist, men modellen også er afbilledet på perlepladen 1:1. Det betyder, at perlerne i antal, form og struktur fremtræder tydeligt. Dermed er det hurtigt lægge sin perleplade ved at følge modellen 1:1. Desuden er der ved hver model en oversigt over de perler, der indgår i den pågældende model.

Anja Takacs viser med vanlig kreativitet at perleplader er en kilde til kreativitet og leg. Men da bogen har fokus på nybegyndere og de helt enkle modeller, har hun denne gang undladt at vise, de mange ting man kan bruge de færdige perleplader til. Det er vi nok nogle, der savner.

Der gives selvfølgelig også gode råd og tips til strygning af perleplader (henvendt til de voksne og større børn).

”Mine første perlerier” er en oplagt gave til alle krea-glade børn. At lægge perleplader er både hyggeligt og afstressende. Det giver mulighed for at koble af fra de digitale medier, fordybe sig og finde roen. Samtidig er perlepladelegen en god motorisk øvelse for de små fingre. Anja Takacs tilfører perlepladeglade børn og voksne en masse fine ideer og inspiration med bogen her. Alle kan være med, når hun laver nemme dyreglade perleplader. Herligt!

Mine første perlerier

Forfatter: Anja Takacs

Forlag: People´s Press

160 sider. Indbundet.

Udgivelsesdato: 1. 12. 2018

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg