Man skal kalde på sin mor, hvis man vil have hjælp til at fjerne en ulækker plet. Man skal kalde på sin far, hvis man vil høre en dårlig joke.

Men hvem skal man kalde på, hvis ens kat er seriemorder?

Nicklas er en ganske almindelig dreng. Det siger han selv i bogen. Han har faktisk kun et problem. Hans kat, Miki, hader børn og vil ham til livs. Egentligt er det hans mors kat, og hun havde den før, Nicklas blev født, så måske handler det om jalousi. På det seneste er katten begyndt at føre dagbog. Det er ret uhyggeligt, for her beskriver Miki, hvad den vil gøre for at aflive Nicklas. Til gengæld har Nicklas mulighed for at læse dagbogen, før tankerne bliver ført ud i livet. Således undgår han at spise sine forgiftede havregryn, mens det er tæt på, at han bliver nakket af havetraktoren.

Nicklas prøver at fortælle sine forældre om problemet, men forældre forstår jo ikke alting, så hans mor googler i stedet børnepsykologer. Nicklas søde farmor forstår desværre heller ikke alting, og da Nicklas’ forældre skal ud om aftenen, bliver Nicklas alene med en morderisk kat.

Let læst og meget fascinerende. Initiativrig og begavet men temmelig hævngerrig kat. Nicklas har barnets uskyldige stemme og er noget uforstående overfor kattens onde hensigter. Til gengæld forbavses han ikke særligt over, at katten skriver dagbog.

Bogen er bedst til hundeelskere.

Min kat er seriemorder

Charlotte Berwald

92 sider

Forlaget Brændpunkt

Udgivet: 14.04.2021

Birte Strandby