Så er der nyt om Max Vero.

Den tredje bog i serien, der også omfatter Alarm på basen og Det nye fly.

Max Vero bor i et fantasy univers, Beleria, og han er et barn men med meget voksne pligter, ligesom de andre børn i Beleria. Han er også pilot og drager ud for at bombe byer i fjendelandet Darien på den anden side af Mera bjergene.

Den første mission i eget fly går fint. De unge mennesker skal flyve til Darien og bombe en by med en våbenfabrik. De bliver angrebet men i det store og hele vokser de med opgaven, og Max Vero opfordres til også at tage med på det næste togt. Her skal de fortrænge mennesker fra Darien fra miner i Mera Bjergene. Desværre går rejsen ikke som forventet, hans jager bliver ramt, og Max må i stedet springe ud med faldskærm. Det går også godt, men så møder han en pige, en datter af fjenden.

Som i de to foregående romaner er handlingen enkel, sætningerne er korte, og persongalleriet overskueligt .

Halv- og helsidesillustrationerne er stregtegninger; især af fly og luftkampe, der er mange af dem, og de bidrager til tolkning af teksten.

Max Vero er en sej fyr, men det kan virke sært, at han automatisk gør det, som alle drenge gerne vil: Agerer luftkaptajn i en flyvemaskine, mens han er aktiv deltager i en ægte krig. En krig der også har ægte ofre både børn og voksne, men det hører vi ikke så meget om. Til gengæld stilles ikke spørgsmålstegn ved krigens berettigelse.

Cecilie Eken

Illustreret af Peter Heydenreich

71 sider

Høst & Søn

Udgivet: 30.04.2015

Målgruppe: 8+

Lix: 16