En danskproduceret men internationalt udseende krydsning mellem en tegneserie og en børnespændingsroman.

Hyppige stregtegninger i manga-stil og med både lydeffekter og tekniske udredninger komplementerer den hektiske historie. På indersiden af det forreste omslag er der et kort over de to lande og Mera-bjergene der skiller dem. På indersiden af det bageste omslag er der tekniske tegninger af blandt andet en kompressor, et topstykke og en strømfordeler.

Men minder illustrationerne om japanske tegnefilm, så er selve handlingen inspireret af den voksne verdens problematikker. Vores unge helte kommer fra Beleria. De to lande Beleria og Darien er i krig. De slås om Mera-bjergene, der ligger på den fælles grænse, og det gør de fordi man i bjergene har fundet et råstof, solkrystal der er fuld af energi, så et lille stykke kan erstatte mange tønder olie. Derfor skiftes de to lande til at bombe hinandens solkrystalminer. Som noget usædvanligt for en børnebog med otteårige som målgruppe, er der adskillige døde i den fire år lange krig.

Max og vennen Amir bryder ind på en militærbase for at stjæle en solkrystal. Den skal de bruge til et fly de er ved at bygge. Men de bliver fanget på fersk gerning og må forlade stedet i løb.

Veninden Sita hjælper med at bygge flyet færdigt, og Max og Amir flyver en tur, og så bliver de angrebet af fjenden. Heldigvis råder Max over et særligt våben og nogle gode ideer til modangreb.

Til sidst er der en lille umoralsk krølle på historien, men de tre børn overlever i fin stil – gearet til nye eventyr.

Cecilie Eken

Illustreret af Peter Heydenreich

64 sider

Målgruppe 8+

Lix 16

Høst & Søn

Udgivet: 30.10.2014

Birte Strandby