Som den første i rækken ‘Torsdagsmordklubben’ er denne en feel good krimi jævnt krydret med humor og komik, selvom temaet – opklaring af forbrydelser, fortrinsvis mord – er dystert.

De fire venner i klubben, Elizabeth, Joyce, Ron og Ibrahim, får igen travlt med deres selvpåtagede politiefterforskning. Ibrahim bliver slået ned af nogle unge der stjæler hans telefon. Torsdagsmordklubben får med lynets hast gang i en handlingsplan og er klar til opklaring. Elizabeth er uvurderlig, når det handler om finde information. Men det kommer ikke kun til at dreje sig om et par ungdomskriminelle. Elizabeth hænger pludseligt på en skræmmende opgave, da det viser sig, at en af hendes eksmænd har fået både New Yorks mafia og et columbiansk narkokartel på nakken

Der er flere kriminelle i romanen, blandt andet en smart narkohandler, og vores hovedskurk er heller ikke for amatører:

Han havde engang slået en digter ihjel, men det var det tætteste, han havde været på poesiens verden.

Der er nok at tage fat på for klubben, og på trods af det hyggelige miljø, den muntre tone og humoren, handler det om jagt på diamanter med flere mord i kølvandet.

Stil og sprog er om muligt endnu lettere end i Torsdagsklubben, men det gør krimien til hyggelig læsning. Joyce fører stadigt dagbog, og mellem hendes skarpe observationer og småsludrende filosoferen over hverdagsbegivenheder, kommer der også nogle overvejelser om, hvordan man opretter en instagramprofil og om man bør anskaffe sig en hund, når man er fyldt 80.

Tilbage står spørgsmålet: Kan man være et fornuftigt og ordentligt menneske, hvis der er blod på køkkengulvet, diamanter på køkkenbordet og tre pistoler i gæsteværelset?

Manden der døde to gange

Torsdagsmordklubben

Richard Osman

Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen

440 sider

Gyldendal

Udgivet: Den 27. december 2021

Birte Strandby