Peter, Frida og Svend spiller 3D adventurespillet Spillet om magten, og nu – i spillets anden bane – er de landet i Rusland i 1918.

Det er et Rusland der er dødtræt af Første Verdenskrig. Russerne har gjort op med zarens styre og gør klar til den ultimative retfærdighed, som forventes leveret af vidunderbegrebet kommunisme. Den danskfødte kejserinde Dagmar, mor til den sidste zar, befinder sig stadigt i Rusland.

Børnene møder en mand der forsøger at overbringe kejserinde Dagmar nogle smykker. Kejserinden er fange på Krim. Hun er en stædig dame, og skønt bølgerne går højt i Rusland, vil hun ikke forlade landet, fordi hun mener, at hendes søn, zar Nikolaj, kan få brug for hende. Hvad hun ikke ved, er at både Nikolaj, hans hustru og parrets fem børn blev henrettet i 1917.

De tre børn lander i første parket til både den russiske revolution, og til den hungersnød der hersker. De møder også en mand der sælger varer på det sorte marked. Det er farligt, fordi alle produkter er statens, og at forsøge at sælge dem er at stjæle fra fællesskabet.

Børnene er bevidste om, at de er i et spil, men de har ikke altid styr på reglerne. Det giver nogle overraskelser både gode og mindre gode.

Ideen med et spil der flytter børnene rundt til forskellige historiske perioder åbner for mange interessante muligheder og en nærværende præsentation af historien. Men som børnene kan læseren også blive lidt forvirret af de mange personer og begivenheder, ligesom det at man undervejs kan aflæse sit helbred og bytte liv er vanskeligt at kapere i den rette historiske kontekst.

Kejserinde Dagmars flugt

Spillet om magten 2

Louise de Richelieu

195 sider

Skriveforlaget

Udgivet: 01.12.2023

Birte Strandby