Den unge journalist Joanna får ved et mærkeligt tilfælde et gammelt kærlighedsbrev i hænderne. I begyndelsen tillægger hun det ikke den helt store betydning, men der viser sig at være stor interesse for brevet, ikke mindst er den engelske efterretningstjeneste opsat på at erhverve brevet. Efterretningstjenesten viser sig påfaldende kyniske i deres fremgangsmåde, og de mennesker der synes at vide noget om brevet dør, efterhånden som Joanna får kontakt med dem.

Joanna er uvidende om, at hendes bedste ven er efterretningsagent, og det får hende til at begå fatale fejltrin. At nogen er efter hende opdager hun, da først hendes lejlighed bliver gennemrodet, og siden er hun udsat for flere mordforsøg.

Joanna er den ene hovedperson. Den anden er Zoe der er en berømt skuespillerinde og kæreste med en højtstående royal personlighed. De prøver at holde deres kærlighed skjult, men det viser sig næsten umuligt, og i lighed med Joanna har de også efterretningstjenesten – og det engelske kongehus – imod sig.

Det er en lang roman med to tiltrækkende kvinder og en del tiltrækkende mænd i hovedrollerne. Der er masser af kærlighed og romantik, og der er også nogle gode plots, en sandhed der kan kompromittere det engelske kongehus; og næsten uanset hvilke forventninger man har til slutningen, så får man en overraskelse.

Man kan diskutere, om præmisserne er troværdige. Hvor langt vil man gå for at forhindre en skandale i kongehuset? Vælger efterretningstjenesten selv, hvilke metoder de bruger i arbejdet? Er nogle af agenterne mentalt forstyrrede? Og er det en god ide at sende en tiårig på kostskole?

Kærlighedsbrevet

Lucinda Riley

Oversat af Ulla Lauridsen

476 sider

Cicero

Udgivet: 24.05.2018

Birte Strandby