Vi mener det samme som dig

– slagordet der skal revitalisere det politiske parti Demokratiske Danere efter en lang nedtur.

Scenen er sat i et Danmark der aldrig er blevet kristnet. En munk, Poppo, forsøgte i 900-tallet at overbevise Harald Blåtand om sin kristne guds styrke men fejlede projektet og kom ulykkeligt af dage.

Det betyder, at danskerne i iPhonens tid hylder deres asatro med blótfester, klassiske kønsroller og et mangfoldigt sexliv, der eksponeres flot i det offentlige rum. Til gengæld er de bange for, at de fanatiske, monoteistiske kristne nede sydpå skal komme og blande sig.

Det begynder med fundet af en hidtil uopdaget Jellingesten. Sammen med stenen er der også et skelet, som Danmarks førende kapacitet indenfor runer, Svend, og hans chef, museumslederen Thyra, vurderer, kan være munken Poppos. Stor er glæden hos de to museumsfolk. Teksten er lidt anderledes på den nyfundne Jellingesten, og den antyder at danerne måske kunne have været kristne. Det er for mange en skræmmende melding, og gruppen Gudernes Udvalgte kalder til hellig krig og planlægger at fjerne stenen fra jordens overflade. Det udvikler sig dramatisk for Svend og Thyra og ikke mindst for lederen af Demokratiske Danere.

Med karikaturer, ironi og satire tegnes et billede at det lille land og dets overfladiske mennesker, der forefindes i alle udgaver eksempelvis politiets indsatsleder: Den sorte zippo og de filterløse cigaretter var hans kendetegn. Dødsforagt var hans mellemnavn.

til museumslederen med den kraftige danske accent

”Wæn vi plan to æksibit the new ståwn later this måns, vi will be æksibiting it alångsajt the two original ståwns”.

Jeg gjorde danerne frie

Jakob Brodersen

161 sider

Forlaget Radius

Fås også som ebog

Udgivet: 19.03.2015

Birte Strandby