Balladen om Ungeren

Maja er 16 år. Ved en koncert møder hun Morten, der kommer i Ungdomshuset på Jagtvej. Fra Majas side er der tale om den helt store forelskelse, og det er der måske også fra Mortens.

I Ungdomshuset eksperimenterer de unge med andre måder at leve på, de ser ikke skævt til bøsser og lesbiske, der er ikke racisme i Ungdomshuset, og narko er forbudt. De vil gerne ændre samfundet, men de fleste er under 18 og har derfor ikke stemmeret. Der er mange idealister, og for en stor del af de unge gælder, at de føler sig hjemme i huset.

Maja involveres i huset og deltager i kampene, efter at huset på Jagtvej er solgt til Faderhuset. Første gang hun er med til en aktion, får hun to kraftige slag med en knippel – af sin mors kæreste. Det chokerer hende, og hendes mor vil ikke tro på hende.

Maja er den gennemgående hovedperson, men vi får også historien fra Majas mors side, og fra Bjarne der er gift med Jane men kærester med Majas mor og i øvrigt er politimand.

Intet tilgivet er en foruroligende historie. At situationen udvikler sig så grimt er ikke kun de unges skyld, også politiet lader sig styre af frygt og manglende omtanke, og den efterfølgende behandling af de anholdte unge kan give røde ører og få en til at tøve, næste gang man vil fortælle om, hvordan det er at bo i et velfungerende demokrati.

Udover beretningen om Ungdomshuset er det også fortællingen om Maja, der er begyndt på gymnasiet, nyforelsket, usikker på sine familierelationer.

Glimrende fortalt og en vigtig brik i det historiske puslespil.

Intet tilgivet

Rolf Lund

Intet tilgivet

264 sider

Skriveforlaget

Udgivet: 2018

Birte Strandby