En lille bog der kombinerer den typiske konspirationsteori med varulvetransformationer og multiple personality disorder i et enkelt gys.

Bill Baker er hovedperson. Hans kæreste er skuespiller på turné, og han er derfor alene hjemme i deres hus, indtil han lige pludselig vågner op en kilometer fra hjemmet, uden sko, klokken halvtre om natten. Trods chokket finder han hurtigt vejen hjem, husets hoveddør står åben, og der er absolut ingen forklaring på det hændte. Bill beslutter sig for ikke at sige noget kæresten, men så sker det igen: Han vågner op midt om natten på den lokale legeplads. Han beslutter sig for alligevel at fortælle kæresten om de bizarre oplevelser, da hun kommer hjem, og på hendes foranledning bliver han transporteret til hospitalet, hvor man tager imod ham med kyshånd, fordi man i mystiske, hemmelige laboratorier netop står og mangler forsøgspersoner til et stort projekt, der på sigt skal gøre (amerikanske) soldater større og stærkere. Forsøget lykkes, men derfor bliver resultatet alligevel ikke, som man forventede.

Bogen indeholder tre spændende og dystre sort/hvide illustrationer. Til gengæld er der flere uldne områder, for eksempel virker det lidt overfladisk at beskrive hele laboratoriets projekt som noget med DNA-forandrende midler. Her havde en mere fyldig kemisk indsigt ikke skadet historien, og det at en agent griber ind og bedøver en patient, får laboratoriets ansatte til at virke uprofessionelle.

Men i lighed med de gys vi kender fra gysets mester H. P. Lovecraft og fra Hitchcock, er plottet fint og gruen pænt anbragt, så læseren kan få god lejlighed til at nyde det lille gys.

I månens skær

Jon Brændsgaard Toft
Illustreret af Emil Søby
63 sider
mellemgaard
Udgivet: 30.10.2013

Birte Strandby