Chicklit med spænding

Efter tre forliste forhold møder Ellen manden i sit liv, Patrick. Han er landinspektør, enkemand, har en otteårig søn, og så er han hot og lige så forelsket i Ellen, som hun er i ham. Der er kun et enkelt minus i det fantastiske, spirende kærlighedsforhold: Patrick har en stalker. En tidligere kæreste er aldrig blevet færdig med ham. Hun skriver til ham, ringer, sms’er og befinder sig på de samme restauranter, de samme hoteller, selvom forholdet sluttede for flere år siden.

Ellen er hypnoterapeut. Hun bruger selvhypnose i sit arbejde med at løse op for patienternes vanskeligheder: en klient henvender sig fordi hendes mand forventer, at hun holder op med at ryge før deres bryllup. En anden kontakter Ellen, fordi hun har uforklarlige smerter i sit ben, og med Ellens hypnoterapi får de så meget selvindsigt, at de kan se hvori deres problemer består.

Romanens ide er spændende, og den er godt udviklet. Begrebet stalker belyses fra mange sider, og i adskillige afsnit er det stalkeren der fortæller, mens Ellen er synsvinkelbærer i den øvrige del af romanen. Gennem hende får man lidt indblik i hypnoterapiens muligheder, og man får også indtryk af, hvordan det at blive stalket kan udvikle nye og ikke særligt attraktive karaktertræk.

Ellen fortæller indlevende om sine forelskelser, sine klienter og sin nysgerrighed overfor Patricks stalker. Forfatteren har en forkærlighed for mange detaljer, og tempoet går en del ned i slutningen, men der er gode bipersoner, blandt andre hendes veninder og hendes meget kontante mor, og som chicklit betragtet hæver stalker-temaet niveauet.

Liane Moriarty
Oversat af Betty Frank Simonsen og Lea Carlsen Ejsing
416 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 24.11.2015

Birte Strandby