Selvhjælpsbog om at skabe overensstemmelse mellem indre og ydre succes

Som andre selvhjælpsbøger har fortalt os, så gælder det om at finde balancen. Troels Brink tildeler os to slags hjerner. Den ene er hovedhjernen, der kan det med matematik, sprog, reflektion og konklusion, og ‘kropshjernen’ der sørger for, at systemet kører, det med søvn, sult, vejrtrækning. Det er også kropshjernen, der skaber følelsen af ubehag, hvis man er i gang med noget, der ikke er sundt for en. Mennesker der har eller har haft stress ved, hvordan det føles, når kroppen kommer med andre meldinger end hovedet. Brink har her en lille krølle på kropshjernens meldinger, når hovedhjernen går i stå: Brink sidder og arbejder med sin bog og går i stå, hvorpå han får en voldsom lyst til chokolade. Chokoladelysten forsvinder, hvis Brink for eksempel ringer til en ven for at sparre om problemet. Chokoladelysten er tegn på, at en opgave bliver for stor. Den viden må kunne påvirke de fleste slikbudgetter.

Forfatteren beskriver, hvordan fremtidsplaner bliver behandlet af hovedhjerne og kropshjerne, og hvordan man når frem til det resultat eller den udvikling, der virker for en selv – og hvordan man er opmærksom på, at det samme lykkes for ægtefællen.

Der er ikke så meget nyt i stoffet, og vi får endda nok en gennemgang af Maslows behovspyramide – verdensberømt og stadig udokumenteret, men enestående god til at  forklare, hvilket niveau vi ligger på mentalt og materialistisk.

Personlige eksempler gør bogen nærværende og underholdende, men vi er stadigt i overfladesurferklassen hvor en fantastisk tilværelse er lig med penge og biler og stadigt omfatter spørgsmålet: Hvad vil folk tænke? Måske er det vejen til et fantastisk liv for nogen?

Hvad forhindrer dig i at få det fantastisk

Et kvantespring i dit personlige lederskab

Troels Brink

95 sider

Trykværket

Udgivet: 02.12.2020

Birte Strandby