Seriemord på Fyn?

En præst findes dræbt i Fraugde kirke. Det er et brutalt knivmord. Præsten kommer fra en religion ‘Guds Hus’ der blandt andet praktiserer at uddele kærlighed til verden, også gerne kropsligt. Her er præsten selv gået foran og har med sin kones accept været i fysisk kontakt med en ganske lang række kvinder. Ydermere har han med sin nye religion nappet en del kirkegængere fra andre kirker, så der kan være flere motiver til mord.

Det næste mord sker på Heartland. Midt mellem boderne bliver en berømt TV-kok knivdræbt. Vores opdager Torben Juhl står faktisk og tager billeder på rette tid og sted. Offeret er på billedet men ikke morderen. Og det slutter ikke med to mord. Inden man får set sig om, er Fyn blevet et farligt sted.

Opdager Torben Juhl er en interessant personlighed. Han har en forkærlighed for syrerock og gourmetsandwich. Han er tidligere politimand, og fordi hans datter er gode venner med den dræbte præsts enke, er det lige pludselig Torben der står med opklaringen i parløb med en gammel kollega fra politiet. 

Hvis man hører hjemme på Fyn, er der mange muligheder for at følge mord og opklaring rundt i landskabet, og det er fint nok. Noget af det bedste ved krimien er Juhls mange små betragtninger om livet, samfundet og menneskerne i hans univers.

Men trods alle de mange kvalitetselementer, så sluger man alligevel ikke krimien som et varmt brød en kold novemberdag. Trods mange skarpe iagttagelser og en spændingsramt slutning er det basalt en hyggekrimi der ikke giver søvnløse nætter eller leverer den store nytænkning.

Hjerteland

Finn Wiedemann

227 sider

Brændpunkt

Udgivet: 05.11.2021

Birte Strandby