Herbert er et lille pindsvin, der bor under en stor hostaplante i haven. Hans mor er blevet kørt over, og han føler sig lidt ensom. En dag møder han Harald, der er harekilling på flugt fra naboens hund. Det bliver begyndelsen på et venskab.

De to møder hamsteren Rosa der også har en tragisk baggrund. Hun har været et forkælet familiemedlem, men de to drenge der havde hende, ville hellere have en hundehvalp, og deres mor havde sagt, at så skulle de sørge for at finde et godt hjem til Rosa. Drengene skønnede, at det ville tage for lang tid, og så anbragte de i stedet Rosa ved mosen, smed hendes bur i vandet og sagde til deres mor, at nu havde de fundet et godt hjem til hende. Men Rosa er ikke noget vildt dyr, og hun er bange for at være ude. Herbert udtænker en plan, så Rosa igen kan blive kæledyr for en familie.

Der er masser af dyr i Herberts verden, en ræv, en muldvarp, en robotplæneklipper. Der er en solsorteunge der falder ud af reden, men heldigvis er Herbert hurtigere end katten. Herbert er den store problemløser, mens skurkene er naboens hund, robotplæneklipperen og naturligvis mennesker.

Der er illustrationer på alle sider, billeder af små dyr i smukke, grønne omgivelser med mange skjulesteder – af den slags som små, vilde dyr bør have.

Det er søde historier med mange gode pointer til de mennesker der gerne vil gøre plads til natur i haven. Bogen er noget teksttung for begynderlæseren og kræver måske en voksen oplæser.

Herberts verden

Karin Louise Sigurdskjold

Illustreret af Johanne Marcher

40 sider

Mellemgaard

Udgivet: 2023

Birte Strandby