Edie er 23 år gammel. Hun er forlagsassistent i New York til en elendig løn, og hun er den ene af to sorte kvinder i et kontor befolket af hvide. Hun ville hellere male, men det er ikke gået så godt, og på et tidspunkt bliver hun fyret fra forlaget.

Hun har en række kortvarige forhold bag sig. Ifølge hende selv – Edie er jeg-fortæller – taber mænd interessen, når hun begynder at tale.

Det ændrer sig, da hun møder Eric. Han er arkivar, 23 år ældre end hende, han er gift. Familien er hvid, men de har en adopteret, sort datter. Eric lever med sin kone i et åbent forhold, og Erics kone inviterer Edie til at flytte ind hos dem. Hun skal gøre rent, men får også tid til at male.

Der er ikke meget familie over familien. De spiser ikke sammen, men sommetider går de til psykolog sammen. Edie bliver involveret især i datteren Akilas liv, mest fordi Akila er et overraskende ensomt barn der har svært ved at finde rollemodeller.

Edie er ligefrem, sjov og tragisk. Hun er søgende, men ude af stand til at finde det hun søger. En rå humor præger Edies liv og hendes fortællestil, men får også udstillet alle karakterer som planeter med hver sin bane. Engang i mellem er der lidt kontakt men sjældent ret længe.

Også sproget er råt men humoristisk. Edie er kynisk og distanceret. Læseren kommer tæt på Edie, men de andre karakterer er fjerne, og det er umiddelbart vanskeligt at se, hvad de to kvinder, Erics hustru og Edie, egentligt ser i manden Eric.

Glød er Raven Leilanis debutroman, og den er vel modtaget i hjemlandet, USA. 

Glød

Raven Leilani

Oversat af Karsten Nielsen

287 sider

Grønningen 1

Udgivet: 2022

Birte Strandby