Ungdomsroman om Ghost der går i 7. klasse.

Ghost er løber. Det har hans far lært ham, da han jagtede ham og hans mor med en ladt pistol. Nu bor Ghost og hans mor i et mindre fashionabelt kvarter, og Ghost far sidder i fængsel.

Ghost bliver mobbet i skolen, og hans mor indkaldes jævnligt til samtaler med rektor, når Ghost går amok. Men en dag får han muligheden for at blive en del af løbeteamet, der trænes med militærisk disciplin af Chefen. Betingelsen for at være med på holdet er, at der ikke opstår problemer med skolen. Første gang går der 17 konfliktfrie timer, heraf sover Ghost i ca. 10, men så er han nødt til at afklapse sin mobber og må efterfølgende en tur på rektors kontor. Heldigvis redder Chefen ham i denne omgang, men han får alligevel en straf.

De andre teammedlemmer virker ret tjekkede, og Ghost indser, at han har hårdt brug for et par løbesko – i en prisklasse som hans mor ikke har råd til. Men så er der jo andre muligheder.

Med løbetræningen bliver forholdet til de andre teammedlemmer bedre, og Ghost begynder så småt selv at kunne se lyset, men der er stadigt er par udfordringer der skal overvindes.

Historien er ikke ny. Det er Karate Kid, Askepot og Harry Potter om igen, men det er også underholdende. Ghost er jeg-fortæller og får med stor overbevisning fortalt om at blive mobbet med sin mor og sin baggrund og om det raseri der tager magten fra ham, når han generes med sin baggrund.

Jason Reynolds

Ghost

Oversat af Emilie Harild Gaardboe

174 sider

Høst & Søn

Udgivet: 2017

Birte Strandby