Sidste bind i fantasytrilogi med Josephine i hovedrollen som den kvindelige udgave af en Frodo/Potter-klon.

Josephine og hendes fætter og følgesvend, Liam, trækkes mod amuletten som en gollum mod en ring. Undervejs må de passere de dødes flod. Josephine ser sin kæreste Adam i vandet, men i forsøget på at nå hen til ham er hun lige ved at drukne.
Da Josephine og Liam ankommer til azynernes palæ opdager de, at Eropya er regent og deres modstander. Hun spærrer dem inde, men det lykkes dem at flygte ved hjælp af magi, og de går videre i amulettens retning. Det er en farefuld færd, og det er vanskeligt at skelne ven fra fjende. Selv dem der har til hensigt at hjælpe vores hovedpersoner kommer til kort overfor Eropyas udstrakte magiske magt. Eropya arbejder sammen med den grå mand, og de har onde planer for Josephine, så snart hun har fundet amuletten.

De sidste mange sider bliver det til heftig kamp med brutale angreb, mange faldne, og efterfølgende afsløres såvel amulettens historie som formål. Der er gode spændingsscener med krig mellem de gode og de onde, der er slagsmål mellem mennesker og nattevæsener med udsigt til døden, og så er der en fantastisk gengivelse af, hvordan Josephine til slut overraskende tager kampen op med den tåge, der er ved at overtage hele jorden.

Josephine er overbevisende som hovedperson, søgende og uforstående overfor andres syn på begrebet magt, og det gør at historien hæver sig en anelse over almindelig fantasystandard. Det hele foregår i en lidt indviklet parallelverden med edderkoppeløver, azyner og nattevæsener.
Sascha Christensen
Det frosne tempel – Humaran trilogien
346 sider
Forlaget Rosenkilde & Bahnhof
Udgivet: 01.11.2012

Birte Strandby