Frej får (ikke) en lillesøster

Så er Frej på banen igen, og det går ikke stille for sig. Han får følgeskab af sin frygtsomme, men også ret snedige ven, Jens. Og de får god brug for snedighed, for Frejs forældre har besluttet, at han skal have en lillesøster.

‘Hvor slemt er det at få en lillesøster?’ spørger Frej.

‘Det er meget slemt. Prøv at tænke på alt det, du har i dag. Og pludselig har du kun det halve!’

Frejs forældre har gået og snakket om verdens bedste gave, så Frej forestiller sig alt muligt godt, såsom rumrejse, Australien, campingvogn. Skuffelsen er enorm, og det er her han får brug for hjælp fra Jens, der udover at være snedig også allerede har en lillesøster, så han har nogle erfaringer at dele ud af.

De to knægte laver en slagplan for, hvordan de skal får Frejs forældre til at huske, hvor hårdt det er at have en baby. Masser af humor og let læsning. Illustrationerne fortæller meget præcist, hvordan mor ser ud i hovedet, når hun er rigtigt rasende, og hvordan far ser ud, når han bliver vækket midt om natten.

41 sider

 

Frej bygger en raket

Freja og Jens vil bygge en raket. Jens er ikke sikker på, at han må flyve ud i rummet for sin mor, men de finder forskellige reservedele, de kan bruge. De er ganske vist påfaldende tunge og måske ikke i stand til at lette, men drengene begynder deres projekt.

… der er for mange ledninger, der ikke fører nogen steder hen.

‘Så slår man bare knuder på dem’, siger Frej. ‘Der er mange ledninger, man aldrig bruger til noget.’

Fantasien fejler ikke noget, men det ville forældrenes nerver, hvis de havde været opmærksomme. Senere får rumraketten masser af opmærksomhed. Der ryger en græsplæne og en rude, og Jens skal pludselig hjem. Men historien ender ikke så dårligt. På tegningerne kan man se, hvordan affyring af en rumraket kan forvandle haven til en krigszone.

39 sider

Kåre Bluitgen

Illustreret af Thorbjørn Petersen

Vild Maskine

Udgivet: 19.02.2020

Birte Strandby