Som romanen Nation Lisbeth, der også er anmeldt på bogvægten.dk, er denne en genudgivelse. Og igen handler det om brug og misbrug – først af en dreng og siden af den voksne mand, der til stadighed stiller sig til rådighed for andres lyster, måske forveksler dem med sine egne.

Det begynder hos morforældrene. Mormoren forventer at barnet sover med hænderne ovenpå dynen, og morfar udnytter barnebarnet. Det er en hemmelighed, en leg. Belønningen er gaver og vingummi fra morfars slikbutik, inden han går ud til kunderne:

Kåde børn med lommepenge og forædt sukkermisbrug. Narkomaner med nåle og forældre med nåletræer og julelys i øjnene …

Barndommens misbrug understøttes af den enlige mors hær af pædofile kærester, og en dag står fortælleren overfor Uniformen, der fortsætter udnyttelsen men senere begår den fejl at forelske sig i hovedpersonen. Det udløser foragt, og vores hovedperson bliver ond.

En kvinde er en luder. En mand er en mand.

Ellers består fortællerens liv af prostitution, overgreb fra dem der burde beskytte og ophold på institutioner, hvor han igen bliver voldtaget. Han overgiver sig gerne til enhver, indtil han selv tager magten.
Den eneste navngivne elsker er Stefan, der både elsker og beskytter og siden dør af aids.

Henrik List, der har skrevet efterord, spørger om hovedpersonen fortsat er offer, og det kan man nok diskutere, især i slutningen hvor manipulation og vold bliver hovedpersonens våben og erstatter de foregående siders underkastelse.

Piger … der fyldes med kedelige udsigter til et langt og lykkefyldt fabriksområde med børn, legeplads og måger kredsende i en mørk sværm af ligesindede værter.

forhud

Tomas Lagermand Lundme

105 sider
Møller
Udgivet: 2014