Kalenderen der kan hjælpe den skrivende med at strukturere hverdagen OG bidrage med skriveråd fra andre forfattere. Mange skriveråd handler om disciplin og anbefaler, at man stræber at efter at skrive et bestemt antal ord hver dag, men der er også andre indgangsvinkler. Kåre Bluitgen skriver for eksempel:

Forargelse er en sprudlende kilde til inspiration. Og der er altid noget at blive forarget over. Altid. Ostens udhulning. Søndagskirkeklokkerne. Forlagskontraktsrettighedsafskrivninger.

Indignation er mere ædel og derfor mindre inspirerende.

Klaus Lynggaard har dette råd:

Læs kun anmeldelser af dine bøger én gang. Og kom så videre.

Og Tommy Heise skriver:

Jeg samler på gode ord. Hver gang jeg falder over et ord, som gør noget særligt or mig, skynder jeg mig at stjæle det …

Lidt overraskende – måske? – viser det sig, at adskillige forfattere går til skriveriet som til et fast arbejde, sætter sig foran skærmen og skriver et bestemt antal ord eller i et bestemt antal timer, hvorefter de holder fri – helt som almindelige mennesker.

Udover skriverådene, der rummer både praktisk indhold og underholdningsværdi, er der afsnit om markedsføring, om biblioteksafgifter, og der er lister over bøger om skrivekunst, skriveværksteder, forfatterskoler og forfatterhjemmesider, og naturligvis en liste over forlag med et enkelt ord om forlagets fokus, er det fag- eller skønlitteratur, for børn og unge eller måske tegneserier?

Camilla Wandahl har skrevet om, hvordan man laver bøger til tweens, og fortæller hvordan man skriver i øjenhøjde og rammer børnene.

Og med de sjove skriveøvelser i slutningen kan man alt i alt tale om en inspirerende kalender til skrivende mennesker.

Layout og opbygning er nydelig, og man får lyst til at skrive i bogen.

Forfatterkalender 2019

Et arbejdsredskab for forfattere

Redaktører: Alice Aagaard, Kasper Korsgaard, Stine Tarp, Marie Lerche, Julie Hægsted Hansen, Mette Marie Christensen, Vincent Achong Karker

171 sider

Byens Forlag

Udgivet: 2018

Birte Strandby