Chris Rantzau Cortes II er en kopi af fyrrenes enlige, amerikanske opdager. Han ryger for meget, drikker for meget – og så er han en sygt håbløs bilist. Det sidstnævnte er ikke kopieret fra amerikanerne. Desuden er han efterstræbt af adskillige kvinder.

Chris flytter til en lejlighed i Århus midtby. Dernæst falder han over et lig, og han får tilbudt et job som sikkerhedsansvarlig ved en stor, privat kunstudstilling. Han får også tilbudt en opgave for en rockerpræsident. Ifølge rockerpræsidenten er der sammenhæng mellem en nyligt afdød rocker og tre andre dødsfald i Århus. Ifølge obduktionsrapporterne er de døde naturligt, det vil sige en er påfaldende død af en overdosis, selv om han aldrig har været narkoman. Men de har alle fire det til fælles, at de havde seriøs kriminalitet på samvittigheden. Der er ingen spor efter en morder.

Lidt modvilligt accepterer Chris at undersøge, om der er en sammenhæng. Desuden påbegynder han sit sikkerhedsjob og får med hjælp fra et sikkerhedsfirma installeret overvågning og fordelt vagter. Ejeren af kunstværkerne har forberedt en særligudstilling, som han forventer vil give gæsterne et chok.

Mordene fortsætter, og Chris kommer på hårdt arbejde, men som en ægte hardcore privatdetektiv af amerikanske dimensioner er han ikke bleg for at knokle videre selv med massive tømmermænd, samtidigt med at han ikke holder sig tilbage fra at tvære en voldtægtsmand ud på sin jagt efter en morder.

Fantomsmerter er ret skræmmende læsning især for århusianere. Der er god gang i handlingen og hyppige mord. Vores hovedperson har sit at slås med i privatlivet. En kvinde skal snart føde hans barn, mens han har et godt øje til anden og går i seng med en tredje. At han kan bevare hovedet koldt, er beundringsværdigt og måske ikke helt troværdigt, men underholdeningen er fin.

Fantomsmerter

Stephan Garmark

Chrs Rantzau Cortes II

311 sider

DreamLitt

Udgivet: 2019

Birte Strandby