Fange nr. 21 er andet bind i tvillingerne Søren og Morten Ellemoses spændende thrillertrilogi om den danske megaterrorist Sebastian de la Cour alias Manus Albino. I første bind, Manus Albino, myrdede han ikke alene den danske statsminister for åben skærm, men han fik også taget livet af yderligere 6000 mennesker ved hjælp af gift i vandforsyningen, og en endnu større terroraktion blev forhindret i sidste sekund.

Derfor sidder Sebatian nu inde med en livstidsdom, men selv en isolationscelle i et ellers flugtsikkert fængsel kan ikke holde på den supergeniale forbryder med den tårnhøje intelligenskvotient.

Efter et års fangenskab forsvinder han sporløst fra fængslet og går straks i gang med sine ondsindede planer, der skal ødelægge den danske samfundsstruktur.
Trekløveret, der i første omgang fik fældet Sebastian, med den gamle kriminalkommisær Henning Lorenzen og hans to trofaste medhjælpere Thomas og den ekstremt intelligente kontorassistent Louise bliver igen sat på sagen.

Sebastian, der som søn af Danmarks rigeste industrimagnat har adgang til næsten ubegrænsede pengemidler, er hele tiden et skridt eller to foran sine forfølgere, og efter forgodtbefindende myrder han folk rundt om i Europa.

Den temmelig samvittighedsløse Ekstrabladsjournalist Xenia bliver også denne gang inddraget i det indviklede komplot, men ingen kan rigtig finde ud af, hvad der er Sebastians mål, indtil han bekendtgør, at han vil myrde dronningen!

Ellemosebrødrene har stadig fuld knald på psykopatkanonen. Som i første bind vrimler det med thrillergenrens kendte, samvittighedsløse stjernepsykoer – og det ikke alene på forbrydersiden, for heller ikke i det politiske, industrielle eller administrative establishment
er der mangel på rendyrket egoisme i den evige indbyrdes kamp om at få sugerøret længst ned i pengekisten eller få etableret og konsolideret sin egen magtposition på bekostning af alle andre.
Det er både kulørt, morsomt og spændende, og selvom der er mange stereotyper bliver det hele serveret med en befriende ironi midt i det nervepirrende og blodige dødsspil. Vi får lagt stadig flere dimensioner på vores hovedpersoners liv og ender med en cliffhanger, der gør det svært at skulle vente på sidste bind.

Det er flot, fremragende og morderisk fornøjelig underholdning.

Fange nr. 21

Forfattere: Søren & Morten Ellemose
422 sider
byens forlag
Udg.: 26.04.2011
4 glober

Jan Vandall