Det var en mørk og stormfuld nat …

Hører man til det skrivende folk, og sidder man jævnligt og tygger på, hvordan man indleder sin artikel eller sit indlæg, så kan man få hjælp her. Her er forskellige anslag, og ved at kigge på forfatterens anbefalinger kan man finde det, der passer til ens historie.

Flemming Sørensen ved, hvad han taler om og indleder med Kjeld Petersens legendariske anekdote: Der sidder fire mand på en tømmerflåde. Og den dramatiske indledning der fungerede for Kjeld og Dirch i halvtredserne kan stadig bruges. Man har sekunder til at fange tilhørerens interesse, så nysgerrigheden skal tændes i første hug.

Det kan gøres på andre måder, og forfatteren har samlet værktøjer fulgt op af anbefalinger, nogle eksempler fra de daglige aviser og slutteligt en lille guide til at komme i gang med skriveriet.

Der er flere gode skriveråd i den lille vejledning. Eksempelvis skal man overveje, om historien kan fortælles kronologisk, og om der skal der sættes en scene: Den røde løber var rullet ud …, eller kan man eventuelt indlede med et spørgsmål: Hvorfor har ingen fået den idé før?

Man kan også indlede med et tal: 81 personer – så mange kom til generalforsamling i strikkeklubben. Og man kan henvende sig direkte til læseren: Hvad mener du om den nyopsatte skulptur i gågaden?

Der er på de få sider også bud på, hvordan man skriver sin historie. Skal man følge kronologien, skal man have det hele med, og hvordan virker det, hvis hele historien er resumeret i den første sætning?

Flemming Sørensen er en erfaren mand på området, og guiden er et praktisk lille værktøj.

Fang læseren

Flemming Sørensen

De små grå

Forlaget Ajour

Udgivet: 20.02.2020

Birte Strandby