Birgit Strandbygaard har både skrevet bøger for børn og for voksne. I 2005 fik hun Kulturministeriets Børnebogspris for ‘Drengen der samlede på ord’.

‘Eventyrbanden – De første tegn’ er den første bog i serien om Eventyrbanden, der består af pigerne Alma og Marie, drengen Tim, den lille pjuskede hund Einstein – og med den underlige jernrørsskulptur ‘Vogteren’ fremstillet af Almas distræte opfinderfar er de oppe på fem medlemmer som i de gamle børnedetektivbøger.
Der kommer spænding ind i børnenes hverdag, da de begynder at kigge sig omkring efter tegn på det eventyrlige og det spændende. Syvende ord i den syvende bog på den syvende hylde på den syvende reol i Tims fars boghandel er ordet Eventyr. Et tegn på hvad der venter de eventyrlystne børn. Nogle slemme tyveknægte forsøger at stjæle den gamle Karens magiske sten for at bruge den til deres egne onde formål, og de eneste der har nogen ide om hvad der foregår er børnene. De sætter sig for hjælpe Karen mod forbryderne og helst fange skurkene på fersk gerning.

Børnene er selvfølgelig smartere end både forbryderne og politiet, men de skal alligevel gennem spændende og farlige episoder inden de får lagt en snedig plan, der kan afgøre kampen mellem de gode og de onde.

En god, hyggelig og spændende børnebog, der både kan bruges til højtlæsning og selvlæsning. Her er tale om venskab og drømme og et åbent sind for verdens mysterier.
Eventyrbanden – De første tegn
Forfatter: Birgit Strandbygaard
136 sider
Høst og Søns Forlag
Udg.: 26.02.10
Jan Vandall