Hvis man tror, at mennesker har eneret til romantikken, så tager man helt fejl. En rovedderkop tager altid en pakke med, når han skal date. Det er en bid lækkert mad pakket ind i edderkoppespind. Mens hunnen åbner pakken, griber han chancen og parrer sig med hende. Det er ikke helt så romantisk, og det er heller ikke romantisk, at nogle af rovedderkopperne indpakker pinde eller andet ikke-spiseligt, og når hunnen så får pakket ud, så er han allerede væk igen. Ellers risikerer han selv at blive spist.

Søheste har til gengæld det mest komplicerede parringsritual, og det er en fugl der kan præstere den bedste scoredans.

Der er masser af nyheder om dyr i denne indbydende, gennemillustrerede bog om dyrenes rekorder og sære, særlige egenskaber. Illustrationerne er helsides og labre og af den slags, man gerne vil hænge op i børneværelset. 

Vi har nok hørt om nogen af rekorderne tidligere. Gepardens hastighedsrekord er velkendt, men hvilket dyr sveder mest, hvilket er mest giftigt, og hvilket dyr rejser længst?

Dyrenes rekordbog er en sand guldgrube. Her er også noget om blæksprutten, der har en hjerne for hver af sine arme, så de kan styres separat, men de kan også samarbejde, når der er behov for det. Og hvad hjerner angår, så består miniedderkoppen af 80 % hjerne. Kaskelothvalen har den tungeste hjerne, og den kan både jage, være social, og den kan også samarbejde.

Her er også noget om duft, nattesyn og supersanser. Hajen kan lugte elektricitet, og det kan være upraktisk, når man lægger kabler på havbunden. Boaslanger kan se kropsvarme, og flagermusen har indbygget radar.

Den megen information ledsages af tegninger af de forskellige dyr. Anbefales til nysgerrige børn, eller bare til nysgerrige.

Dyrenes rekordbog

De hurtigste, de sejeste og dem, du slet ikke vidste fandtes

Katharina Vestre

Linnea Vestre

81 sider

Gyldendal

Udgivet: September 2021

Birte Strandby