ABC Forlag har samlet tre herlige pegebøger om Lille Krokodille i en smart kuffert. Så kan familiens yngste let snuppe de gode fortællinger med på tur.

Det er den erfarne illustrator Birde Poulsen der står bag Lille Krokodillebøgerne. Den røde kuffert indeholder de tre bøger ”Lille Krokodille er sulten”, ”Lille Krokodille bløder” og ”Lille Krokodille kan ikke sove”.

Lille Krokodille tager afsæt i genkendelige hverdagssituationer. Alle historier er fortalt med humor og charme.

”Lille Krokodille er sulten” handler om en strandtur. Lille Krokodille er lidt kræsen – som så mange andre børn – og gider ikke rigtig spise sin sandwich med fisk. Is smager jo meget bedre! Krokodillemor siger, at han skal spise mad før is.

I ”Lille Krokodille bløder” er emnet sikkerhed. Lille Krokodille vil nemlig selv skære med en kniv, da de skal have madder. Men ak, han kommer til skade! Det er dog ikke værre end man godt kan lege. Men selvom man bare leger, skal man også passe godt på.

Samlingens sidste bog er ”Lille Krokodille kan ikke sove”, og som titlen så fint angiver handler historien her om ikke at kunne falde i søvn. Denne gang har Lille Krokodille nemlig svært ved at sove. Forud for natten har han leget monster med sin ven Lille Isbjørn. Nu tror han, at der er et monster på børneværelset. Uh, det er så uhyggeligt!

De tre fortællinger om Lille Krokodille er alle enkle og lettilgængelig. De emmer af hygge og med det genkendelige univers vil de så afgjort vække glæde hos familiens alleryngste. Pegebøgerne er en glimrende måde hvorpå, I kan italesætte forskellige tematikker.

Birde Poulsens glade illustrationer er hyggelige og lette at afkode. Teksterne er korte og præcise. Universet omkring Lille Krokodille er varmt og rart. Trods sit lidt finurlige ydre som stort krybdyr, er Lille Krokodille sød og rar. Med en hverdag der reelt minder om tilværelsen hos mange vuggestue- og børnehavebørn, er han en genkendelig figur.

Kuffertsættet med de tre bøger vil blive værdsat af både børn og forældre. Birde Poulsen har skabt pegebøger af høj kvalitet, der vil danne ramme om mange gode samtaler og hyggestunder. Der findes i øvrigt 12 bøger i serien om Lille Krokodille.

Din Lille Krokodille – kuffert

Forfatter: Birde Poulsen

Forlag: ABC Forlag      

Udgivelsesdato: 8. 10. 2018

Anmelder: Nønne Lønne Votborg