Alle klassiske elementer er til stede: En fattig, tapper helt, en smuk heltinde der pludselig bliver meget værdifuld – en magtsøgende skurk og et uretfærdigt samfund; og værdierne er de samme, som dem vi sædvanligvis hylder: Mod, styrke, skønhed, godhed. Alligevel er det ulejligheden værd at læse fortællingen i et nyt og spændende set up.

Vi befinder os ved romanens begyndelse på en asteroide i en afkrog af Det neutrale Bælte. Destin er vores unge helt. Han er forældreløs og holder sammen med Maridel. Destin er leder af en gruppe drenge der med risiko for eget liv gør rent på lyssamlerne, der er essentielle for at skaffe mad på asteroiden. Maridel roder i skrald. Destins fremtidsplaner består i at blive leder af hele rengøringsteamet. Det vil sikre ham mad hver dag – og også Maridel, som han deler sin mad med. Maridels planer går på at rejse væk og blive rig, og en dag vender hun tilbage med en ægte skat. Et kort øjeblik tror de to unge, at deres lykke er gjort, men deres skat har værdi for mange, og pludselig bliver de angrebet, Maridel bliver bortført af den kyniske Isaac, og Destin er tæt på at blive dræbt af Isaacs modstander, men bliver takket været sit mod i stedet en medspiller i jagten på Isaac og Maridel.

Romanen er velskrevet, og det er let at blive grebet af de voldsomme kampe – blandt andet i rummet, hvor varmt blod fryser til is. Der kæmpes både med kårder og med maskingeværer. Som altid rummer scifi-universet dele af fortiden. Fattigdommen ligner en middelalderlig af slagsen: Sult og pjalter, mens lægevidenskaben er kommet langt: Efter at Destin er blevet ramt af en meteor og skudt i ryggen af et maskingevær er lægens bemærkning efter en – som-taget-ud-af-Harry-Potter-agtig-helbredelse: Du må ikke overanstrenge dig resten af dagen.

Danny Biltoft Davidsen

226 sider

mellemgaard

Udgivet: 2016

Scifi-eventyr-sørøverroman