Jakob Martin Strid har med finurlige tegninger og en rammende historie lavet en billedroman, som bringer læseren ind i et fantastisk univers. Tegninger og sprog udgør en helstøbt helhed som fanger både børn og voksne.

Vi befinder os sammen med de to kammerater Mitcho og Sebastian, i Solby. Solby er en helt almindelig by, hvor alle egentlig er glade. Men efter at byens borgmester Jeronimus Bergstrøm Severin Olsen (kaldet JB) er forsvundet, er det den sur Viceborgmester Kvist der bestemmer alting. Han har bland andet erstattet byens gamle flotte rådhus med et nyt og moderne, som er grimt. Men heldigvis får de to venner Mitcho og Sebastian en flaske post som ændrer den kedelige situation. Flaskeposten er sendt af en JB (er det mon byens borgmester? ) og indeholder udover et brev som med udvisket skrift fortæller om Den Mystiske Ø også et lille frø.

Frøet bliver plantet, og så tager historien rigtig fat. I løbet af kun en nat vokser der en kæmpe pærerfrem af det lille frø. Viceborgmester Kvist vil selvfølgelig ikke have en kæmpestor pære i sin by og giver derfor de to venner ordre på at få den fjernet. Med hjælp fra Professor Glykose og Doktor Pibbenip går de i gang med at udhule pæreren. Under stor tumult kommer Kvist til at få pæren til at ende i havet. Men heldigvis kan pæren flyde og de to venner og Professor Glykose starter nu deres fantastiske rejse ud for at finde Den Mystiske Ø. De møder både farlige pirater og skrækkelige søslanger. Men heldigvis er ikke alle så farlige som deres ydre og Mitcho og Sebastian får hjælp af alle de møder. Om mon ikke de finder JB og der igen bliver fryd og gammen i Solby.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Tekst og tegninger af Jakob Martin Strid

Gyldendal

Udgivet: 2012

Jan Vandall